Εισήγηση του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΑΣΥ




Εισήγηση του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΑΣΥ 5/6 Φεβρουαρίου 2014 

Κ. Πρόεδρε

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας γνωρίσουμε ότι στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, παρότι μετά από επίμονες προσπάθειες της Ομοσπονδίας μας θεσπίστηκε η εβδομαδιαία διάταξη της Υπηρεσίας, δεν ανακοινώνεται αυτή αλλά αντιθέτως τροποποιείται σε καθημερινή βάση ακόμα και ανά ώρα κατόπιν  προφορικών αυταρχικών διαταγών του προϊσταμένου του Γ.Α.Α., προκειμένου επιλυθούν δήθεν θέματα τα οποία είναι γνωστά στην Υπηρεσία τουλάχιστον πέντε (5) μέρες νωρίτερα. Οι δε διαταγές που τα αφορούν εκδίδονται εκ των υστέρων, καταστρατηγώντας το Π.Δ. 394/2001 και διαταράσσοντας την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών και τον οικογενειακό προγραμματισμό των συναδέλφων.
       
Κατόπιν τούτων κρίνεται αναγκαίο να θεσπιστεί στο σχετικό Π.Δ. σε ποιες εξαιρετικές περιπτώσεις και από ποιόν δύναται να τροποποιείται η εβδομαδιαία διάταξη της Υπηρεσίας για να παύσουν αυτά τα φαινόμενα όπως στην Α.Δ. Χανίων. Συνεπώς, είναι απαραίτητη η παρεμβασή σας προς αυτή την κατευθυνσή.
  Σας γνωρίζουμε επίσης ότι υπήρξαν προφορικές παρεμβάσεις της Ένωσης μας προς την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, για θέματα που απασχόλησαν τους συναδέλφους το τελευταίο διάστημα και ειδικότερα για τη διάθεση συναδέλφων σε Υπηρεσία 2 φορές  εντός του αυτού 24ωρου, την αλόγιστη χρησιμοποίηση της Διμοιρίας Υποστήριξης (ένας αγρότης στην Ε.Ο. με 10 αστυνομικούς). Τονίσαμε ότι η ανωτέρω πρακτική έχει ως αποτέλεσμα την γενική απορρύθμιση των Υπηρεσιών, δεδομένου ότι την εργασία των συναδέλφων τόσο της Δ.Υ. όσο και της στατικής δύναμης, καλούνται να αναπληρώσουν οι εναπομείναντες στις Υπηρεσίες υπερεγαζόμενοι συνάδελφοι,οι οποίοι εκτελούν διπλά νυχτερινά, και δεν λαμβάνουν τις οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις.   
Διαβεβαιώνουμε τους συναδέλφους ότι εάν τα φαινόμενα αυτά συνεχιστούν, η Ένωση μας, στην προσπάθεια διασφάλισης των εργασιακών δικαιωμάτων μας θα προσφύγει σε κάθε νόμιμο μέσον καθόσον οι συνδικαλιστικές παρεμβάσεις μας εξαντλήθηκαν όπως και η υπομονή μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

"Συνάντηση με Πολιτική και Φυσική Ηγεσία".

"Εκπτώσεις προς τα μέλη μας".

«Διευκολύνσεις πολύτεκνων οικογενειών και λοιπών επιμέρους κατηγοριών γονέων αστυνομικών, κατά τη διάθεσή τους για εκτέλεση υπηρεσίας, λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων».