ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ



Κ.Ταξίαρχε :                          

Με συνεχόμενες  διαταγές σας διατίθενται σε εβδομαδιαία βάση, ως ενισχυτική δύναμη στο Αστυνομικό Τμήμα Χανίων από  25 έως και 42 συνάδελφοι, προερχόμενοι από περιφερειακά-επαρχιακά Αστυνομικά Τμήματα, αλλά και Υπηρεσίες έδρας ,για την λήψη μέτρων τάξης στα Δικαστήρια.
Παρατηρείται το φαινόμενο ,ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα, συνεδριάσεις δικαστηρίων να διαρκούν έως αργά το βράδυ με αποτέλεσμα συνάδελφοί μας που εκτελούν υπηρεσία εκεί, να εργάζονται από την 08.30΄ ώρα έως  την 18.00΄ και σε ορισμένες περιπτώσεις έως και την 23.00΄,συνεχόμενα,χωρίς αλλαγή.
Αυτό δεν προβλέπεται από κανένα Π.Δ., ούτε έχει την έννοια του έκτακτου και σοβαρού.
Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση οι υποστελεχομένες  επαρχιακές-περιφερειακές Υπηρεσίες  που υπολειτουργούν, να διαθέτουν σε εβδομαδιαία βάση από 5 έως 9 άτομα για λήψη μέτρων στα δικαστήρια και ταυτόχρονα να διαθέτουν επιπλέον  άτομα σε συγκρότηση διμοιρίας ,γήπεδα κλπ.
Όλοι γνωρίζουμε ότι μεγάλο μέρος αυτού του προβλήματος  θα λυθεί μόνο με την σωστή αναδιάρθρωση –αναδιοργάνωση όλων των Υπηρεσιών του Νομού μας.
Ωστόσο όμως , θεωρούμε ότι αυτή η ανεπίτρεπτη κατάσταση μπορεί να διορθωθεί μερικώς ,με καλύτερη οργάνωση και συντονισμό και ειδικότερα :
α) Καλύτερη αξιολόγηση των υποθέσεων που εκδικάζονται ανά αίθουσα και ανάλογη οργάνωση όσον αφορά την διάθεση προσωπικού με πρόβλεψη ενδεχόμενης αλλαγής .
β) Πριν την έκδοση της διαταγής , να λαμβάνεται υπόψη  η παρούσα δύναμη της υπηρεσίας που διατάσσεται να ενισχύσει και η χιλιομετρική απόσταση  που θα διανύσουν οι συνάδελφοι επαρχιακών τμημάτων .
γ)  Να σκεπτόμαστε ότι ο συνάδελφος  που εκτελεί  σχεδόν όλη την εβδομάδα υπηρεσία στα δικαστήρια, είναι ήδη υπόλογος απέναντι σε  πολίτες για διάφορες






υποθέσεις, σε Εισαγγελικές Αρχές για δικόγραφα-παραγγελίες κλπ. και προφανώς θα πρέπει να ενεργήσει για τα ζητήματα αυτά, μετά την 23.00΄ ώρα…… που      θα αποδεσμευτεί από την Δικαστική αίθουσα .
δ) Όσον αφορά τις εν λόγω υπηρεσίες, που  έχουν ήδη διαθέσει σχεδόν το σύνολο του προσωπικού τους  στα Χανιά ,για τα υπόλοιπα ζητήματα της περιοχής τους έχει ενεργοποιηθεί ο <<αυτόματος πιλότος>>.

                                 Για  το Δ.Σ.

Η
Πρόεδρος



Ξενικάκη Μαρία
(6947277209)

Ο
Γενικός Γραμματέας



Μπούμπουρας Στυλιανός
(6978889444)






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

"Συνάντηση με Πολιτική και Φυσική Ηγεσία".

"Εκπτώσεις προς τα μέλη μας".

«Διευκολύνσεις πολύτεκνων οικογενειών και λοιπών επιμέρους κατηγοριών γονέων αστυνομικών, κατά τη διάθεσή τους για εκτέλεση υπηρεσίας, λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων».