Υπόμνημα Προς Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ για έκτακτες μεταθέσεις

     





ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝΕ.ΑΣ.Υ.Ν.Χ.                          Μέλος της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΑΡΙΘΜ. ΑΠΟΦ. ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ 23/1989
Πλατεία Ελευθερίας – τ.κ.  731 00 Χανιά
Τηλέφωνο & Φαξ : 28210 57023




Χανιά  25  Σεπτεμβρίου  2015





                                                       Προς
                                                    κ. Αργηγό  ΕΛ.ΑΣ
                                                       Αντιστράτηγο κ.ΤΣΑΚΝΑΚΗ Δημήτριο 
             
                                                ( Δια της Π.Ο.ΑΣ.Υ.)                                 


Κ. Αρχηγέ:

 Ενόψει των έκτακτων μεταθέσεων Αστυνομικού προσωπικού που θα πραγματοποιηθούν τον μήνα Οκτώβριο θεωρήσαμε απαραίτητο να σας ενημερώσουμε για  την κατάσταση που επικρατεί στο Νομό μας  και να σας εκθέσουμε   μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

1.-  Η οργανική δύναμη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων είναι 423 άτομα συνολικά ( Αστυνομικοί και Ειδικοί Φρουροί).
2.-  Η  υπάρχουσα  δύναμη στην Δ.Α.Χανίων είναι  συνολικά 394 άτομα.
Αν, από τους ανωτέρω  αφαιρεθούν :άτομα που εκτελούν υπηρεσίες γραφείου, αποσπάσεις, προσωρινές μετακινήσεις ,      αναρρωτικές  κλπ. άδειες, ο αριθμός μειώνεται δραματικά ( 300 περίπου άτομα) λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες  Αστυνόμευσης της περιοχής μας.
3.-   α)Στα Χανιά λειτουργούν δύο φυλακές ,ήτοι: το  γενικό  κατάστημα κράτησης (υψίστης ασφαλείας ) ΚΡΗΤΗ 1 στο οποίο σύντομα θα λειτουργήσουν και άλλες πτέρυγες και η Αγροτική Φυλακή Αγιάς.
β)  Στον Νομό υπάρχουν τρείς ποδοσφαιρικές ομάδες εκ των οποίων η μία (Πλατανιάς) αγωνίζεται στην SUPER LEAGUE και οι άλλες δύο ( Α.Ο.Χ.  & Κισαμικός )  στην FOOTBALL  LEAGUE.
γ) Στόχοι όπως η Αμερικάνικη Ευκολία Σούδας , η Νατοϊκή Ναυτική Βάση στο Μαράθι και η Εβραϊκή Συναγωγή,  σε καθημερινή βάση  φρουρούνται και  επιτηρούνται από εποχούμενες  για το σκοπό αυτό περιπολίες.
δ) Στην περιοχή μας  δραστηριοποιείται ισχυρός αντιεξουσιαστικός πυρήνας με ότι αυτό συνεπάγεται.
ε) Η λειτουργία του Εφετείου Κρήτης στα Χανιά επιβαρύνει κατά πολύ την Αστυνομία των Χανίων, δεδομένου ότι απασχολείται σε αυτό μεγάλος αριθμός συναδέλφων.





στ) Στον Διεθνή Αερολιμένα Χανίων, αφίχθηκαν  το τρέχον έτος  2.500.000  επισκέπτες οι οποίοι παρέμειναν στην περιοχή μας, ενώ αποτελεί  βάση μεγάλης αεροπορικής εταιρίας.
ζ) Επιπροσθέτως , σχεδόν το σύνολο του προσωπικού της Περιφερειακής Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης  προέρχεται από την Δ.Α.Χανίων.

κ. Αρχηγέ.

Όλοι γνωρίζουμε ότι μεγάλο μέρος των προβλημάτων της Αστυνομίας γενικότερα ,αλλά και  ειδικότερα στην περιοχή μας θα λυθούν μόνο με την σωστή αναδιάρθρωση-αναδιοργάνωση   όλων των Αστυνομικών Υπηρεσιών η οποία πρέπει να ξεκινήσει άμεσα.
Επειδή όμως ο χρόνος τρέχει και τα προβλήματα εξακολουθούν να παραμένουν, ενίοτε δε  εντείνονται ,παρακαλούμε όπως εξεταστεί το ενδεχόμενο η ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων στις  επερχόμενες έκτακτες μεταθέσεις ,να είναι ουσιαστική  δεδομένων των αναγκών που προαναφέρονται, τουλάχιστον με δέκα πέντε  (15) άτομα.
  Σας ευχαριστούμε .





                                                Για  το Δ.Σ.

                       Η
                 Πρόεδρος



Ξενικάκη Μαρία
(6947277209)

Ο
Γενικός Γραμματέας



Μπούμπουρας Στυλιανός
(6978889444)



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

"Συνάντηση με Πολιτική και Φυσική Ηγεσία".

"Εκπτώσεις προς τα μέλη μας".

«Διευκολύνσεις πολύτεκνων οικογενειών και λοιπών επιμέρους κατηγοριών γονέων αστυνομικών, κατά τη διάθεσή τους για εκτέλεση υπηρεσίας, λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων».