ΜΕΤΑΓΩΓΕΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ



                                                                      
                                                     ANAKOΙΝΩΣΗ

Την Κυριακή 31-05-2015, προγραμματίστηκε έκτακτη μεταγωγή είκοσι πέντε (25)  κρατουμένων στην Αθήνα, μέσω του Τμήματος Μεταγωγών Ηρακλείου, στην οποία θα συμμετάσχουν οκτώ (8) συνάδελφοι  από Αστυνομικές Υπηρεσίες του Νομού Χανίων .
    Πάγια θέση της Ένωσης μας ήταν και εξακολουθεί να είναι η εφαρμογή των προβλεπομένων διατάξεων σχετικά με  μεταγωγές από την Νήσο Κρήτη στην Αθήνα και ειδικότερα όσο αφορά τον Νομό Χανίων : οι κρατούμενοι να μετάγονται από τα Χανιά στο Ηράκλειο το οποίο στην συνέχεια θα αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την ευθύνη  για την μεταφορά τους στην Αθήνα με προσωπικό της αρμόδιας Υπηρεσίας .
    Στην προκειμένη περίπτωση αναλογιζόμενοι τα θετικά της διαδικασίας (αποχώρηση 25 ατόμων από κρατητήρια Υπηρεσιών Δ.Α Χανίων ) συναινέσαμε στην εν λόγω μεταγωγή, πλην όμως μετά από ενέργειες του Δ.Σ , οι συνάδελφοι θα επιστρέψουν άμεσα στην έδρα μας ήτοι Τρίτη 02-06-2015 , ενώ την Τετάρτη 03-06-2015 θα τους χορηγηθεί Α/Α . Επιπροσθέτως με έξοδα της Ένωσης εξασφαλίστηκε, τετράκλινη καμπίνα για τους συναδέλφους μας για ολιγόωρη ξεκούραση τόσο κατά την αναχώρηση όσο και κατά την άφιξη τους .
Η Ένωση μας θα παρακολουθεί το εν λόγω ζήτημα και σε περίπτωση που προκύψει εκ νέου παρόμοιο πρόβλημα θα αντιδράσει αναλόγως .
  Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να αναγνωρίσουμε, την επιτυχία της προσπάθειας που καταβλήθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων και το αρμόδιο γραφείο Αλλοδαπών , όσον αφορά το ζήτημα των δικαστικών απελάσεων ,ώστε οι κρατούμενοι να παραμένουν  στο Κατάστημα Κράτησης ΄΄Κρήτη 1 ΄΄ και όχι στα κρατητήρια μας όπως γινόταν μέχρι τώρα . 
  


           Η Πρόεδρος                                                      Ο Γενικός Γραμματέας


        ΞΕΝΙΚΑΚΗ Μαρία                                      ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΑΣ Στυλιανός                        
        Τηλ.  6947277209                                               Τηλ. 6978889444

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

"Συνάντηση με Πολιτική και Φυσική Ηγεσία".

"Εκπτώσεις προς τα μέλη μας".

«Διευκολύνσεις πολύτεκνων οικογενειών και λοιπών επιμέρους κατηγοριών γονέων αστυνομικών, κατά τη διάθεσή τους για εκτέλεση υπηρεσίας, λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων».