ANAKΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΗΜΕΡ. ΑΝΑΠΑΥΣΕΙΣ


                                                     Χανιά 29 Μαΐου 2012
                                                    Αριθμ. Πρωτ.: 900/4/5


ΠΡΟΣ: Τα Μέλη της Ε.ΑΣ.ΥΝ.Χ. – Αστυνομικές Υπηρεσίες Α.Δ.Χανίων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Συναδέλφισσες -Συνάδελφοι,
Η Ένωσή μας γίνεται το τελευταίο διάστημα δέκτης έντονων παραπόνων που έχουν να κάνουν με ενέργειες της Διοίκησης αναφορικά με καταστρατήγηση σχετικών με την εργασία του αστυνομικού διατάξεων (υπερεργασία – οφειλόμενα ρεπό κλπ).
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, για θέματα όπως  η Ημερήσια Ανάπαυση (ρεπό) έχει εδώ και 11 χρόνια θεσμοθετηθεί η χορήγησή του  με απλή αναφορά – γνωστοποίηση του δικαιούχου προς την Υπηρεσία του.

Συναδέλφισσες -Συνάδελφοι,
Η Ένωσή μας σας καλεί για ακόμη μία φορά να μην επιτρέπεται ν’ απεμπολείται  κανένα εργασιακό δικαίωμά σας, να διεκδικείτε και να λαμβάνετε όσα δικαιούστε , ειδικά για την ημερήσια ανάπαυση και να μην «κολλάνε» κάποιοι σε προσωπικές επαφές , γνωριμίες κλπ.
Κατά την Εθιμοτυπική συνάντηση που είχε χθες Δευτέρα 28-5-2012 το Δ.Σ. της Ένωσής μας με τον Αστυνομικό διευθυντή Χανίων Α/Δ΄ κ. Παντελεήμονα Μουρτζανό , στο περιθώριο της συνάντησης του εκθέσαμε το πρόβλημα (υπάρχει υπηρεσία της Α.Δ.Χ. που οφείλει περί τα 240 ρεπό στο προσωπικό). Εκείνος με τη σειρά του μας διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθεί απ’ την Διοίκηση προσπάθεια να λάβουν οι συνάδελφοι τις οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις τους όπως και κατά το παρελθόν μετά από παρέμβαση της Ένωσής μας είχε ο ίδιος επιληφθεί του θέματος και είχαν ξεχρεωθεί πάνω από 350 ρεπό.
Δ ε ν  πρέπει όμως συνάδελφοι να φτάνουμε σ’ αυτήν την κατάσταση και να διεκδικούμε τ’ αυτονόητα. Πολλά κατακτήσαμε σαν κλάδος μετά από συνδικαλιστικούς αγώνες κι ένα απ’ αυτά το Π.Δ. 394/2001, το οποίο  προβλέπει την χρήση  αυτοδικαίως της Η.Α. από το Αστυνομικό Προσωπικό.
Σας αποστέλλουμε ακόμη μία φορά το έντυπο της Αναφοράς –Γνωστοποίησης και σας καλούμε να δείξετε τον απαιτούμενο επαγγελματισμό, κάνοντας χρήση των Κανονισμών του Σώματος. -

 
               Ο                                                                             Ο
         Πρόεδρος                                                      Γενικός Γραμματέας

    ΖΕΡΒΟΣ Ιωάννης                                        ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ Παντελής 



                                             
                                                                                                  .............................................................2012




 
ΑΝΑΦΟΡΑ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Τ….  ……….……….(……………..)………………………………………………
…………………………………………………………………………………………..
Π  Ρ  Ο  Σ
…………………………………………………………………………………………..
……………………………

          Αναφέρεται γνωρίζεται ότι θα κάνω χρήση του δικαιώματός μου που απορρέει από την παράγ. 3 του άρθρου 1 του Π.Δ. 394/2001 ‘’Χρόνος εργασίας προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ.‘’ και θα απουσιάσω με ημερήσια/ες  ανάπαυση/εις ……………………………………………......................................................................
…………………………………………………………………………………………..
καθότι το προηγούμενο δεκαπενθήμερο δεν μου χορηγήθηκε Ημερήσια Ανάπαυση .-

ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ:
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ


Ο/Η
Α Ν Α Φ Ε Ρ………..



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

"Συνάντηση με Πολιτική και Φυσική Ηγεσία".

"Εκπτώσεις προς τα μέλη μας".

«Διευκολύνσεις πολύτεκνων οικογενειών και λοιπών επιμέρους κατηγοριών γονέων αστυνομικών, κατά τη διάθεσή τους για εκτέλεση υπηρεσίας, λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων».