Παρελάσεις κατά τις Εθνικές επετείους

                                                          Προς Π.Ο.Α.Σ.Υ



ΘΕΜΑ: «Παρελάσεις κατά τις Εθνικές Επετείους»
-Κ.  Πρόεδρε,
  Με αφορμή τον εορτασμό της Εθνική μας Επετείου της 25ης Μαρτίου 2017, θα ήθελα να σας εκφράσω έναν τοπικό προβληματισμό που απασχολεί τη γυναίκα Αστυνομικό, ως  μητέρα ανήλικων τέκνων.
  Λόγω της έλλειψης προσωπικού, στη Δ/νση Χανίων, μέρος του γυναικείου προσωπικού αναγκάζεται να μετακινηθεί σε περιοχή εκτός της έδρας εργασίας του ή ακόμη και να παραμείνει στην Υπηρεσία που ανήκει και που ενδεχομένως ευρίσκεται σε διαφορετική τοποθεσία απ’ την μόνιμη κατοικία,  προκειμένου να εκτελέσει διατεταγμένη υπηρεσία τις ημέρες των Εθνικών μας Επετείων, δηλαδή αυτή της 28ης Οκτωβρίου και αυτή της 25ης Μαρτίου.
 Εάν δεν τύχουν μετακίνησης , πολλές φορές οι γυναίκες συνάδελφοι διατάσσονται να εκτελέσουν συγκεκριμένα την υπηρεσία της πρωινής βάρδιας , χωρίς να τους δίνεται η δυνατότητα αλλαγής ωραρίου εργασίας, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βρίσκονται κοντά στα παιδιά τους κατά την παρέλαση. Αυτό σίγουρα θα αποτελεί μεγάλο πρόβλημα και στις μονογονεϊκές οικογένειες .
 Επειδή η πρώτη προτεραιότητα στη γυναίκα είναι η μητρότητα , θα θέλαμε να εξεταστεί και να προταθεί προς την Φυσική μας Ηγεσία, που μέχρι πρότινος έχει δείξει μεγάλη ευαισθησία στο θέμα της οικογένειας και των παιδιών , το ενδεχόμενο της διάθεσης της μητέρας Αστυνομικού , όταν έχει ανήλικα τέκνα έως και την Γ΄ τάξη Λυκείου , σε υπηρεσία στην τοποθεσία , αλλά και στο ωράριο που θα την εξυπηρετεί , έτσι ώστε να μπορεί να προετοιμάσει και να παρασταθεί δίπλα στους ανήλικους μαθητές (τέκνα της), κατά τη διάρκεια της παρέλασης στις (2) Εθνικές μας Επετείους.

 Πιστεύουμε πως κάτι τέτοιο θα ενισχύσει το αίσθημα της ασφάλειας, της ψυχικής σταθερότητας και ικανοποίησης στα παιδιά μας, ότι σαν γονείς στεκόμαστε στο πλευρό τους και δεν είμαστε αδιάφοροι προς τις ανάγκες τους και τις δραστηριότητές τους , εξαιτίας της δύσκολης υπηρεσιακής μας ζωής .    

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

"Συνάντηση με Πολιτική και Φυσική Ηγεσία".

"Εκπτώσεις προς τα μέλη μας".

«Διευκολύνσεις πολύτεκνων οικογενειών και λοιπών επιμέρους κατηγοριών γονέων αστυνομικών, κατά τη διάθεσή τους για εκτέλεση υπηρεσίας, λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων».