Λήψη μέτρων κατά την Ιερά Σύνοδο

                                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
      
Συναδέλφισσες –συνάδελφοι,
-Είναι γνωστό σε όλους μας ότι από την 15/06 έως 28/06/2016 θα πραγματοποιηθεί στο νησί μας με επίκεντρο τον Νομό μας η  Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Το γεγονός αυτό θα αποτελέσει πόλο έλξης πολλών επισκεπτών στον Νομό μας και ως εκ τούτου μεγάλος αριθμός συναδέλφων μας θα συμμετέχει αποκλειστικά στην λήψη μέτρων για την ομαλή διεξαγωγή της Συνόδου η οποία αποτελεί παγκόσμιο γεγονός .
-Το τελευταίο χρονικό διάστημα γίναμε αποδέκτες της έντονης ανησυχίας των συναδέλφων για τα φημολογούμενα ωράρια που θα εργαστούμε την περίοδο αυτή .Από την αρχή ζητήσαμε από τους συναδέλφους να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους καθότι η μέχρι τώρα συνθήκες δεν επέβαλαν την συνάντηση της Ένωσης μας με τους ιεραρχικά προϊστάμενους που ασχολούνται με την συγκεκριμένη εκδήλωση .
-Σήμερα  Πέμπτη 02-06-2016 και ώρα 11.30  επισκεφτήκαμε  τον κ. Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης όπου  συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα  λαμβανόμενα μέτρα  κατά την Μεγάλη αυτή Σύνοδο .
-Από την Ένωση μας τέθηκε το θέμα της υπερεργασίας των συναδέλφων καθόσον από την πληροφόρηση που είχαμε, το ωράριο εργασίας που επρόκειτο να εφαρμοστεί εκτός του ότι ήταν αντίθετο από το Π.Δ 394/2001΄΄Χρόνος εργασίας αστυνομικού προσωπικού ΄΄ θεωρήθηκε εξοντωτικό για τους συναδέλφους .Δεδομένης της σημασίας της εν λόγω Συνόδου ως αστυνομικοί γνωρίζουμε ότι θα επωμιστούμε το βάρος της ασφαλούς διεξαγωγής της .  
-Μας έγινε γνωστό (δέσμευση) ότι καταβάλλεται προσπάθεια για την ασφαλή μετακίνηση των συναδέλφων με υπηρεσιακά οχήματα καθώς και τη διοικητική μέριμνα για διαμονή και σίτιση.
-Συναδέλφισσες και συνάδελφοι :
-Σίγουρα δεν μας ικανοποιεί και το νέο ωράριο εργασίας που θα εφαρμοστεί το επόμενο χρονικό διάστημα κατά την διάρκεια της Συνόδου. Είναι αντίθετο από το προεδρικό διάταγμα πλην όμως είναι λιγότερο εξουθενωτικό.
-Έχουμε συναίσθηση της ευθύνης που μας αναλογεί και αναμένουμε από την Ηγεσία,  όταν οι συνθήκες επιτρέψουν αυτό, την σταδιακή-μερική προσωρινή αποδέσμευση μέρους του Προσωπικού για ολιγόωρη έστω ανάπαυση .
-Ο κ. Γενικός, δεσμεύτηκε μετά από πρότασή μας με την λήξη της Συνόδου, στους συναδέλφους που θα εργαστούν σε τρεις αλλαγές να χορηγηθούν πέντε (5) ημερήσιες αναπαύσεις ενώ σε αυτούς που θα εργαστούν σε τέσσερις αλλαγές να χορηγηθούν έξι (6) ημερήσιες αναπαύσεις .
-Συναδέλφισσες και συνάδελφοι ,
Το πιο εύκολο πράγμα για εμάς θα ήταν να ζητήσουμε την πλήρη εφαρμογή του σχετικού προεδρικού διατάγματος .Ως θεσμός ,αναλογιζόμαστε την ευθύνη μας  απέναντι στην Ορθόδοξη Χριστιανοσύνη και στην  τοπική κοινωνία μας και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ασφαλή διεξαγωγή της Συνόδου .
-Αναμένουμε από την Ηγεσία να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και  σε κάθε περίπτωση θα παρακολουθούμε την εξέλιξη των μέτρων και θα είμαστε δίπλα σε κάθε συνάδελφο που θα χρειαστεί την βοήθειά μας.

Για το Δ.Σ.



Η
Πρόεδρος



Μαρία Ξενικάκη
(6947277209)

Ο
Γενικός Γραμματέας



Στυλιανός Μπούμπουρας
(6978889444)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

"Συνάντηση με Πολιτική και Φυσική Ηγεσία".

"Εκπτώσεις προς τα μέλη μας".

«Διευκολύνσεις πολύτεκνων οικογενειών και λοιπών επιμέρους κατηγοριών γονέων αστυνομικών, κατά τη διάθεσή τους για εκτέλεση υπηρεσίας, λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων».