Προσωρινές μετακινήσεις αστυνομικού προσωπικού

Σχετ: Άρθρο 20  Π.Δ 100/2003
Σύμφωνα με το ανωτέρω σχετικό  οι προσωρινές μετακινήσεις γίνονται μόνο για την αντιμετώπιση έκτακτων, επειγουσών και σοβαρών υπηρεσιακών αναγκών, διατάσσονται από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, τους Γενικούς Αστυνομικούς Διευθυντές και τους Διευθυντές των Αστυνομικών Διευθύνσεων ή εξομοιούμενων Υπηρεσιών για Υπηρεσίες της δικαιοδοσίας τους και διαρκούν όσο χρόνο διαρκεί η ανάγκη που τις επέβαλε, όχι όμως πέραν του μηνός, με την επιφύλαξη της διάταξης του άρθρου 15 του Π.Δ. 22/1996 .
2. Το τελευταίο χρονικό διάστημα γίναμε αποδέκτες έντονων παραπόνων από μέλη μας  για τις προσωρινές μετακινήσεις εντός της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων . Ακράδαντη περίπτωση κακόβουλης χρήσης του ανωτέρω μέτρου το οποίο πλέον χρησιμοποιείται ως μέσο απειλής και όχι ως μέτρο αντιμετώπισης έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών είναι η πρόσφατη περίπτωση συναδέλφου μας ειδικά εκπαιδευμένου σε διαβατηριακό έλεγχο  από το Α.Τ Αερολιμένα, ο οποίος είναι προσωρινά μετακινούμενος  από τον μήνα Δεκέμβριο στο Α.Τ Χανίων .Τους τελευταίους δύο μήνες έχει γίνει από τον συνάδελφο αναφορά μη επιθυμίας συνέχισης της προσωρινής μετακίνησης, παρά ταύτα συνεχίζεται η προσωρινή μετακίνησή  του , ενώ ταυτόχρονα μετακινούνται προς το αεροδρόμιο άλλοι συνάδελφοι για να ασκήσουν καθήκοντα για τα οποία ο ίδιος έχει εκπαιδευτεί. 

3.Στην δεδομένη περίπτωση υπάρχει σαφής παραβίαση του ανωτέρω σχετικού και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες σχετικά με το ζήτημα αυτό ,ειδάλλως η Ένωση μας ως θεσμικός παράγοντας είναι υποχρεωμένη να προβεί στις δέουσες ενέργειες. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΝΑΛΥΣΗ Π.Δ 394/2001 ΧΡΟΝΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ