ΜΕΤΑΓΩΓΕΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ                                                                      
                                                     ANAKOΙΝΩΣΗ

Την Κυριακή 31-05-2015, προγραμματίστηκε έκτακτη μεταγωγή είκοσι πέντε (25)  κρατουμένων στην Αθήνα, μέσω του Τμήματος Μεταγωγών Ηρακλείου, στην οποία θα συμμετάσχουν οκτώ (8) συνάδελφοι  από Αστυνομικές Υπηρεσίες του Νομού Χανίων .
    Πάγια θέση της Ένωσης μας ήταν και εξακολουθεί να είναι η εφαρμογή των προβλεπομένων διατάξεων σχετικά με  μεταγωγές από την Νήσο Κρήτη στην Αθήνα και ειδικότερα όσο αφορά τον Νομό Χανίων : οι κρατούμενοι να μετάγονται από τα Χανιά στο Ηράκλειο το οποίο στην συνέχεια θα αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την ευθύνη  για την μεταφορά τους στην Αθήνα με προσωπικό της αρμόδιας Υπηρεσίας .
    Στην προκειμένη περίπτωση αναλογιζόμενοι τα θετικά της διαδικασίας (αποχώρηση 25 ατόμων από κρατητήρια Υπηρεσιών Δ.Α Χανίων ) συναινέσαμε στην εν λόγω μεταγωγή, πλην όμως μετά από ενέργειες του Δ.Σ , οι συνάδελφοι θα επιστρέψουν άμεσα στην έδρα μας ήτοι Τρίτη 02-06-2015 , ενώ την Τετάρτη 03-06-2015 θα τους χορηγηθεί Α/Α . Επιπροσθέτως με έξοδα της Ένωσης εξασφαλίστηκε, τετράκλινη καμπίνα για τους συναδέλφους μας για ολιγόωρη ξεκούραση τόσο κατά την αναχώρηση όσο και κατά την άφιξη τους .
Η Ένωση μας θα παρακολουθεί το εν λόγω ζήτημα και σε περίπτωση που προκύψει εκ νέου παρόμοιο πρόβλημα θα αντιδράσει αναλόγως .
  Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να αναγνωρίσουμε, την επιτυχία της προσπάθειας που καταβλήθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων και το αρμόδιο γραφείο Αλλοδαπών , όσον αφορά το ζήτημα των δικαστικών απελάσεων ,ώστε οι κρατούμενοι να παραμένουν  στο Κατάστημα Κράτησης ΄΄Κρήτη 1 ΄΄ και όχι στα κρατητήρια μας όπως γινόταν μέχρι τώρα . 
  


           Η Πρόεδρος                                                      Ο Γενικός Γραμματέας


        ΞΕΝΙΚΑΚΗ Μαρία                                      ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΑΣ Στυλιανός                        
        Τηλ.  6947277209                                               Τηλ. 6978889444

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΝΑΛΥΣΗ Π.Δ 394/2001 ΧΡΟΝΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ