Συνάντηση με Υπουργό Δημόσιας Τάξης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Χανιά συνάντηση του Σωματείου μας με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλειο Κικίλια.
Στην συνάντηση δόθηκε στον Υπουργό υπόμνημα με τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί στα Χανιά και αντίγραφο της μελέτης αναδιάρθρωσης που είχαν πραγματοποιήσει οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κρήτης.
Στην συνάντηση τέθηκε και το θέμα της απόφασης του Σ.Τ.Ε. στο ο οποίο ο κ. Υπουργός, μας διαβεβαίωσε ότι γίνονται προσπάθειες τμηματικής καταβολής αναδρομικών ακόμα και μέσα στο έτος.

Παρακάτω παρατίθεται το υπόμνημα που δόθηκε στον Υπουργό  





ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Παρότι μέχρι τώρα θα σας έχει μεταφερθεί πόσο καλά λειτουργεί η Αστυνομία στα Χανιά και στην Κρήτη, πόσο κοντά είναι στον Πολίτη και τα θεαματικά ποσοστά εξιχνίασης και μείωσης των αδικημάτων, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

Ø Τα αστυνομικά τμήματα, το κύτταρο της Αστυνομίας, ο βασικός φορέας παροχής υπηρεσιών στους Πολίτες, είναι αποδεκατισμένα, λειτουργούν χωρίς αξιωματικούς υπηρεσίας και χωρίς περιπολίες. Όταν βγει περιπολία (πράγμα σπάνιο) είναι με μόνο έναν αστυνομικό για να κάνει συνήθως επιδόσεις δικογράφων και όχι για αστυνόμευση.
Ø Ωράριο δεν τηρείται, καθώς αστυνομικοί υπηρετούν πάνω από 60 ώρες την εβδομάδα και 80 ώρες νυχτερινή εργασία το μήνα. Ενώ τα ρεπό που οφείλονται στο προσωπικό είναι εκατοντάδες. Η εβδομαδιαία ανακοίνωση της υπηρεσίας δεν έχει τηρηθεί ποτέ καθώς η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Τάξης αδυνατεί να προγραμματίσει τις τακτικές υποχρεώσεις της.
Ø Από συνθήκες εργασίας βρισκόμαστε στην λίθινη εποχή, αφού αλεξίσφαιρα δεν χρεώνονται στο προσωπικό, τα οχήματα είναι καταπονημένα με εκατοντάδες χιλιάδες χλμ και οι περιπολίες επανδρώνονται με ένα μόνο αστυνομικό.
Ø Από τους 340 αστυνομικούς που Υπηρετούν στην Α.Δ. Χανίων περίπου οι 200 είναι αποσπασμένοι και προσωρινά μετακινούμενοι με αποτέλεσμά οι συνάδελφοι να μην ξέρουν που υπηρετούν, αφού κάθε μήνα υπηρετούν σε άλλη υπηρεσία. Τέτοια είναι οι παθογένεια του συστήματος, όπου υπηρεσίες που χρωστούν στο προσωπικό 200 ρεπό ενισχύουν υπηρεσίες όπου δεν χρωστούν κανένα!
  
Συγκεκριμένα χθες Κυριακή για 156.000 μόνιμους κατοίκους (πληθυσμός που τριπλασιάζεται το καλοκαίρι) αντιστοιχούσαν 63 αστυνομικοί από τα Α.Τ., δηλαδή 1 αστυνομικός για 2.600 πολίτες των Χανίων ή 1 προς 7.400 εάν συνυπολογίσουμε και τους επισκέπτες.

§  Η Τροχαία Χανίων υπολειτουργεί με παρούσα δύναμη 17 αστυνομικών για όλο το Νομό.
§  Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, είναι η μόνη Υπηρεσία στην Α.Δ. Χανίων, που  στο περιπολικό εκτός του οδηγό του οχήματος έχει πλήρωμα (2 αστυνομικούς στο περιπολικό όλο το 24ωρο), ορισμένοι αστυνομικοί εργάζονται 80 ώρες νυχτερινής εργασίας το μήνα αντί του προβλεπομένου των 48 ωρών.

Τέλος εκφράζοντας την αγωνία και την αγανάκτηση των αστυνομικών των Χανίων, οι οποίοι εργάζονται με φιλότιμο και αυταπάρνηση, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε σχετικά με δημοσιεύματα αλλά και δηλώσεις Υπουργών για την μη συμμόρφωση της Κυβέρνησης με τις αποφάσεις του Σ.Τ.Ε. που αφορούν την αποκατάσταση των μισθών μας.     


Κ. Υπουργέ

Όπως καταλαβαίνεται η Αστυνομία στα Χανιά δεν είναι όπως απαιτούν οι συνθήκες του σήμερα, όπως την θέλουμε και την ονειρευόμαστε, δίπλα στον Πολίτη, όπως σας παρουσιάζεται εντέχνως.
Για μία Αστυνομία που θα ανταποκρίνεται στην αποστολή της και θα κατοχυρώνει την ασφάλεια του πολίτη, παρακαλούμε όπως :

1) Ενισχυθούν οι Αστυνομικές Υπηρεσίες της αντιπεριφέρειας Χανίων, οι οποίες συνολικά έχουν περισσότερες από 120 κενές οργανικές (1/3 της οργανικής δύναμης) ενώ παράλληλα έχει ανέβει ο φόρτος εργασίας. Επίσης προβλέπουμε την ίδρυση νέων υπηρεσιών (τμήμα μεταγωγών, φρούρηση φυλακών τύπου Γ) οι οποίες θα αποτελειώσουν την αστυνόμευση και την παροχή Υπηρεσιών στους Πολίτες.

2) Υλοποιηθεί η αναδιάρθρωση όλων των Επιτελικών και Μάχιμων Υπηρεσιών που βρίσκονται στο Νομό με απώτερο στόχο την ουσιαστική λειτουργία της αστυνομίας στα Χανιά. Στην αντιπεριφέρεια  Χανιών υπάρχουν 20 Διοικήσεις Αξιωματικών, οι οποίες είναι περισσότερες από τους αστυνομικούς που υπηρετούν στην πλειονότητα των τμημάτων. Για το λόγο αυτό σας παραδίδουμε πρότυπη μελέτη που σύνταξε για λογαριασμό των τεσσάρων ενώσεων αστυνομικών υπαλλήλων της Κρήτης, ειδικός μελετητής η οποία έχει ήδη παραδοθεί στην Φυσική Ηγεσία και είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε περαιτέρω συνεργασία στον τομέα αυτό.  

κ. Υπουργέ

Όντας νέος άνθρωπος πιστεύουμε σε εσάς και ελπίζουμε να ακούσετε την κραυγή αγωνίας μας, δεδομένου ότι η κατάσταση της αστυνομίας στα Χανιά, έχει καταλήξει σε αδιέξοδο και οι συνάδελφοι μας στην απελπισία.
                                                Για το ΔΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

"Συνάντηση με Πολιτική και Φυσική Ηγεσία".

"Εκπτώσεις προς τα μέλη μας".

«Διευκολύνσεις πολύτεκνων οικογενειών και λοιπών επιμέρους κατηγοριών γονέων αστυνομικών, κατά τη διάθεσή τους για εκτέλεση υπηρεσίας, λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων».