Έγγραφο για αναδιοργάνωση

   
Χανιά  6 Μαΐου 2014
ΠΡΟΣ: ΠΟΑΣΥ
Αριθμ. Πρωτ.: 12/14
ΚΟΙΝ: 1)Αστυν. Υπηρεσίες Ν. Χανίων

               2)Μ.Μ.Ε.



Κύριε Πρόεδρε

Έχει περάσει χρονικό διάστημα πέραν του μηνός από την ψήφιση του Νόμου 4249/2014 για την αναδιοργάνωση του Σώματος και το μόνο που έχει γίνει μέχρι τώρα είναι η τοποθέτηση των ανώτατων Αξιωματικών σε Επιτελικές Υπηρεσίες. Όσο αφορά το Νομό Χανίων, έδρα και των δύο επιτελείων της Νήσου (Τάξης και Ασφάλειας), είναι η ίδρυση τους και αναμένεται η στελέχωση τους, γεγονός που επιβάλει την ανάλογη αύξηση των οργανικών θέσεων και την κάλυψη αυτών στο νομό, για το σκοπό αυτό.
    Τα προβλήματα που διαχρονικά αντιμετωπίζουν οι αστυνομικές υπηρεσίες των Χανίων και ιδιαίτερα τα κύτταρα της αστυνομίας, ήτοι τα αστυνομικά τμήματα και τμήματα τροχαίας, υπηρεσίες κατεξοχήν εξυπηρέτησης του Πολίτη, όχι μόνο δεν λύθηκαν, αλλά καθημερινά διογκώνονται, οι συνθήκες εργασίας των συναδέλφων συνεχώς δυσκολεύουν και οι παρεχόμενες υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο δεν είναι αυτές που επιθυμούμε να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας.
Η πολυδιάσπαση και ο κατακερματισμός των Αστυνομικών Υπηρεσιών που μόνο προβλήματα έχει δημιουργήσει εξακολουθεί να υφίσταται.
Οι συνάδελφοι που μοχθούν καθημερινά στο πεζοδρόμιο ήταν και εξακολουθούν να παραμένουν μόνοι τους. Υπηρεσίες με μονοψήφιο αριθμό υπηρετούντων, ήτοι Υπηρεσίες ταμπέλες εξακολουθούν να υπάρχουν, Υπηρεσίες χωρίς περιπολίες ή περιπολίες με μόνο ένα άτομο είναι καθημερινό φαινόμενο. Υπηρεσίες χωρίς ανακριτικό υπάλληλο σε κάθε βάρδια είναι το πλέον συνηθισμένο, με ότι αυτά συνεπάγονται στις παρεχόμενες Υπηρεσίες προς τον Πολίτη αλλά και στην ασφάλεια των συναδέλφων. 
Γεγονός είναι ότι αναδιοργάνωση σε περίοδο κρίσης δεν δημιουργεί πολλές προσδοκίες όσο αφορά την καλύτερη λειτουργία του οργανισμού μας, είναι αδιανόητο όμως να μην έχουν ακόμα εκδοθεί τα προβλεπόμενα προεδρικά διατάγματα που θα ρυθμίζουν τα επιμέρους θέματα όσον αφορά τις δομές και την λειτουργία των υπηρεσιών, την κατανομή των οργανικών θέσεων στους τρεις κλάδους και το βασικότερο από όλα την εξοικονόμηση ανθρώπινου δυναμικού και μέσων για αποτελεσματικότερη προσφορά υπηρεσιών στους συμπολίτες μας.
Σας καλούμε να πάρετε θέση και αναμένουμε τις δικές σας παρεμβάσεις αρμοδίως, προκειμένου να προχωρήσει η αναδιοργάνωση το συντομότερο δυνατόν, λαμβάνοντας υπόψιν και την σχετική πρόταση που έχει υποβληθεί από τις Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Κρήτης.   



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

"Συνάντηση με Πολιτική και Φυσική Ηγεσία".

"Εκπτώσεις προς τα μέλη μας".

«Διευκολύνσεις πολύτεκνων οικογενειών και λοιπών επιμέρους κατηγοριών γονέων αστυνομικών, κατά τη διάθεσή τους για εκτέλεση υπηρεσίας, λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων».