ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΕΝΣΤΟΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΣΤΙΣ 20-9-13



Σε κλίμα βαθιάς περίσκεψης και έκδηλης ανησυχίας εξαιτίας της στυγερής δολοφονίας του 35χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα από τη συμμορία της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι, πραγματοποιήθηκε στα Χανιά την Παρασκευή 20-9-2013 η προγραμματισμένη παγκρήτια κινητοποίηση των ένστολων και των αποστράτων των Σωμάτων Ασφαλείας με κεντρικό σύνθημα «Φτάσαμε στα όριά μας, δεν θα μας αποτελειώσουν».

Εκατοντάδες συνάδελφοι κυρίως από την δυτική Κρήτη (Χανιά - Ρέθυμνο) ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα  των φορέων των εν ενεργεία και εν αποστρατεία συναδέλφων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή, προκειμένου να στείλουν για μια ακόμα φορά σαφή μηνύματα προς τους κυβερνώντες, οι οποίοι για μια ακόμα φορά, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, άλλα υπόσχονταν πριν από τις εκλογές, και άλλα μέτρα εφαρμόζουν.

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας ξεκίνησε από την Πλατεία Δημοτικής Αγοράς, όπου χαιρετισμό απηύθυναν οι πρόεδροι της ΠΟΑΣΥ κ. Χρήστος Φωτόπουλος, της ΠΟΕΠΛΣ κ. Γιώργος Δριβάκος, της ΠΕΑΛΣ κ. Δημήτρης Σαϊτάκης, ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕΥΠΣ Μανώλης Αντωνακάκης, ο Πρόεδρος της ΕΑΥΧ κ. Ιωάννης Ζερβός, της Ένωσης Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Χανίων, Αρης Καριωτάκης, της Ένωσης Λιμενικού Σώματος Δυτικής Κρήτης, Ιωάννης Καρτάκης, ο πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Στυλιανός Καρακούδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων Αστυνομικών Νομού Χανίων, Γεώργιος Ζερβουδάκης, το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής Συνταξιούχων Πυροσβεστών Νομού Χανίων, Ιωσήφ Κουρνιδάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποστράτων Λιμ. Σώματος Κρήτης - Δωδεκανήσου Γεώργιος Περάκης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ηρακλείου Νικόλαος Ουρανός.
 
Αίσθηση προκάλεσε η απουσία των βουλευτών του νομού και των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης πλην του συναδέλφου αντιδημάρχου Δ. Αποκορώνου Βαγιωνάκη Πέτρου ενώ εκπροσωπήθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό μόνο τα πολιτικά κόμματα ΚΚΕ και ΑΝ.ΕΛ. από τους κ.κ. Λουτσέτη Χαράλαμπο και Καπαρουδάκη Παντελή ενώ εκ μέρους του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ απηύθυνε χαιρετισμό ο κ. Ριγανάκος Φώτης.

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων, τονίσαμε ειδικότερα ότι «οι μνημονιακές πολιτικές έδωσαν την χαριστική βολή στο εισόδημά μας, αλλά και στον ετοιμόρροπο οργανισμό της Ελληνικής Αστυνομίας. Μείωσαν τις λειτουργικές δαπάνες, επανέφεραν τους εράνους και τις δωρεές για να μπορεί να κινείται ο οργανισμός μας. Μπροστά στα γεγονότα αυτά, εμείς οι άμεσα πληττόμενοι, ένστολοι πολίτες, δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι. Αντιδρούμε και παίρνουμε θέση στο πεδίο του οικονομικού σπαραγμού προκειμένου να αποκρούσουμε τις πολιτικές που οδήγησαν στην τελευταία πράξη του δράματος. Θα δώσουμε τον αγώνα μας μαζί με την κοινωνία. Δεν θέλουμε να χρησιμοποιηθούμε απέναντι στους συμπολίτες μας που αντιδρούν ειρηνικά για το δίκαιο των αιτημάτων τους».

Μετά τις ομιλίες ξεκίνησε πορεία προς την Αντιπεριφέρεια Χανίων όπου και παραδόθηκε σχετικό ψήφισμα σε εκπρόσωπο του Αντιπεριφερειάρχη κ. Απόστολου Βουλγαράκη. Συγκινητική ήταν και η αντίδραση των πολιτών που συναντούσαν την πορεία μας οι οποίοι αφενός καταδίκαζαν τα μέτρα λιτότητας αφετέρου ζητούσαν περισσότερη παροχή ασφάλειας και δήλωναν αλληλέγγυοι στον αγώνα μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

"Συνάντηση με Πολιτική και Φυσική Ηγεσία".

"Εκπτώσεις προς τα μέλη μας".

«Διευκολύνσεις πολύτεκνων οικογενειών και λοιπών επιμέρους κατηγοριών γονέων αστυνομικών, κατά τη διάθεσή τους για εκτέλεση υπηρεσίας, λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων».